The Oasis Dining Quarter

Meadowhall, Sheffield
Arrow pointing right
Arrow pointing right
Further to the refurbishment of the Oasis foodcourt in 2015 we were invited by British Land to design a rationalised ceiling and lighting scheme with new entrance portal to compliment recent mall refurbishment.

Client: British Land

Sector: Retail/Leisure

Location: Meadowhall, Sheffield, UK

Date: 2020

Our proposal opened up the internal portal, maximising views into the Oasis at first floor level and referenced the new design language created in the mall by constructing a portal with tinted glass infill and illuminated signage to match the proportions of the shop frontages adjacent. The demolition of existing ceiling rafts and lighting allowed for a dynamic bespoke linear lighting scheme, with the assistance of Studiotech, which spans around the iconic dome from a network of catenary wires and the addition of natural timber cladding sympathetic with the rest of the mall.

""

Related projects

The Springs

Retail/Leisure

Architectural Graphics

Commercial, Office, Residential, Retail

© Copyright 2022 | Vector DC | All rights reserved | Privacy Policy

Project list